Snedkernes Efterårsudstilling

S•E

Vertical se93 rp3403      hibk ch  93 dias

Månestole

Poul Petersen

Produkt information

Materialer / Materials:

/

Tekstil af / Texstile by:
Sharon Fisher

Til en fremtidig base på månen om måske bare 10 til 30 år har vi tegnet to titan stole. Dette er ikke kun et bud på månemøbler, men også et forsøg på at forny møbelkunsten. Store tekniske fremskridt er opnået gennem de seneste årtier, mens møblerne "kun" har fulgt med tidens formsprog og stil.

Den høje titanstol svæver på et magnetplan og er tænkt fjernstyret derhen, man ønsker det. Den kan bruges som kontor-, spisebords- og hvilestol. Stolen holdes fast til gulvet ved hjælp af jævnstrøms magneter. Sædehældningen kan reguleres og stolens fjederståls "knæled" gør, at man med sin vægt kan ændre på stolens sæde/ryghældning.

Til denne stol er tænkt et bord svævende i et kraftigt magnetfelt, dette er under udvikling. Møblerne kan da let gemmes bort og give rummet flere anvendelsesmuligheder.

Den lille titan foldestol er tænkt til at tage med ud i væksthuset, hvor man kan sidde og studere plante- dyreliv. Stolens vævede og stive titan og rustfri stålsæde gør, at foldestolen ikke folder på normal vis, men er monteret med låsebeslag.

Begge stole er forsøgt gjort lette og er derved hovedsaglig udført i titan, farvet ved anodisering. I det vævede sæde er indvævet kevlar stænger som forstærkning.

Snedkernes Efterårsudstilling 1993

Udstillingen