Snedkernes Efterårsudstilling 2018

Sted

Thorvaldsens Museum Bertel Thorvaldsens Plads 2 DK – 1213 København K

https://thorvaldsensmuseum.dk

Tid

Udstillingsperiode 2. november 2018 - 9. december 2018

Åbent

Tirsdag – søndag 10-17 Mandag lukket

Priser

Voksne 70 kr. Studerende 50 kr. Børn og unge under 18 år gratis Pensionister dk gratis ved fremvisning af det gule sundhedskort Årskort 180 kr. Gratis adgang til museet på onsdage

2018

Kloge hænder I en virkelighed hvor moderne designmøbler bliver industrielt produceret og fladpakket udenlands, har vi i Snedkernes Efterårsudstilling i år zoomet ind på håndværket. Det har vi gjort, fordi årets udstilling lanceres i så fine rammer som Thorvaldsens Museum, der netop er en frugtbar kombination af arkitektur og kunst, af håndværk og detaljer, af store tanker og kompromisløse idéer. Og fordi håndværket og den viden og faglighed, det repræsenterer, er et anker i vores fælles møbelforståelse, som aldrig må blive et flygtigt modelune. For kloge hænder er netop en forening af hånd og ånd og et historisk bånd af materiale, teknik, metode og stil – af, ja, kultur. MONO er årets tema, der skal læses som et præfiks med forskellige betydningsassociationer: monokrom, monolit, monolog, monopol, mono… Årets SE-udstilling er således baseret på medlemmernes personlige fortolkninger af det enkle, det ensfarvede og det, der taler for sig selv. Og hvis du kun måtte skabe ét møbel, hvad skulle det så være? Årets tema har undertitlen ’et møbel med håndværksmæssig forståelse’, for SE bærer snedkerarven videre, men udvikler den i takt med tid og muligheder. På årets udstilling råder det enkle, kvalitetsdybe håndværk, der i praksis er 41 prototyper med den praktiske og målbare ramme på 90 x 90 cm i én farve – det være sig træets egen eller en af de kraftfulde og toneangivende pigmentfarver fra Thorvaldsens Museum. Som altid er der eksperimenterende, dedikerede og hybride møbeltanker blandt årets udstillere – og foreningens medlemmer og gæsteudstillere byder på både opbevaring, bænke og stole og en hel masse midt imellem. Helt nyopfundne materialer har også fundet vej til museet, ligesom klassiske træsorter og teknikker viser andre sider af sig selv i en stram iscenesættelse, der som en hyldest til museets arkitektur, interiør og skulpturer diskret underlægger sig den samlede helhed og byder sig til som individuelle møbeloverraskelser rundt i udstillingen. Velkommen til Thorvaldsens Museum og velkommen til Snedkernes Efterårsudstilling 2018 MONO – et møbel med håndværksmæssig forståelse.

Udstillingsdesign

Mads Kjædegaard

www.grundplan.dk

Oversættelse

Dorte Herholdt Silver

Text og redigering

Udstillernes tekster er skrevet af designerne selv, mens alle andre tekster er forfattet af Charlotte Jul.

www.charlottejul.com

Foto

Torben Petersen

www.torbenpetersenfoto.dk

Grafik

Studio Claus Due

www.studioclausdue.dk

Trykkeri

Narayana Press

www.narayana.dk

Tak til

Exponent

Tak til følgende fonde og sponsorer som har ydet støtte til gennemførelsen af udstillingen

Augustinus Fonden, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968, Den A.P. Møllerske Støttefond, Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond, Sekretariatet for Kunsthåndværk, Gurli og Poul Madsens Fond, KrogagerFonden, Kronprins Frederiks og Kronprinsesse Marys Fond, Toyota-Fonden, Tæets Uddannelses- og Udviklingsfond TUUF Fonden, Statens Kunstfond Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design, Statens Værksteder for Kunst.

Snedkernes Efterårsudstilling