Snedkernes Efterårsudstilling

S•E

Vertical se skulpturellem 2012

Snedkernes Efterårsudstilling 2012

Sted:

Thorvaldsens Museum
02.11.12-02.12.12
www.thorvaldsensmuseum.dk

Foto:

Petra Bindel
www.petrabindel.se

Grafik:

ATWTP
www.allthewaytoparis.com

Udstillings design:

Kaare Falbe

Oversættelse og korrektur:

Dorte Herholdt Silver

Tekst og redigering:

Charlotte Jul
www.items.nu

Tak til følgende fonde og sponsorer som har ydet støtte til gennemførelsen af Snedkernes Efterårsudstilling 2012 Det skulpturelle møbel

Augustinus Fonden
Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968
Den A. P. Møllerske Støttefond
Grosserer L.F. Foghts Fond
Gurli og Paul Madsens Fond
Margot og Thorvald Dreyers Fond
Oticon Fonden
Toyota-Fonden
Træets Uddannelses- og Udviklingsfond
Træfonden
Statens Værksteder for Kunst

Under protektion af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik
/
Under patronage of His Royal Highness Crown Prince Frederik

En skulptur er en tredimensional form er et møbel?

Et møbel er en tredimensional form er en skulptur?

Et skulpturelt møbel er en tredimensional form, hvor funktionalitet, komfort og håndværk smelter sammen med et narrativt og æstetisk udsagn. Udfordringen er at få det hele til at se oplagt og legende let ud. At skabe et særligt aftryk med et særligt udtryk, der samtidig skiller sig skulpturelt ud.

Skab et skulpturelt møbel i materialets egen farve, der kan stå på et podie i målene 1 x 1 x 1 meter

Så tilsyneladende enkel lød opgaven, som SE stillede sine medlemmer til årets udstilling. En faglig udfordring af de svære og en publikumsmagnet af de sjove. Resultaterne vises på Thorvaldsens Museum, som er Danmarks ældste museumsbygning, tegnet specielt til at huse originalmodellerne til de skulpturer, Bertel Thorvaldsen udførte til lande rundt om i Europa. En usædvanlig museumsbygning, hvor form og indhold går op i en større helhed som et gesamtkunstwerk med et utroligt væld af farvesatte vægge, delikate vægfriser, imponerende stuklofter og kunstneriske mosaikgulve. Derfor – og af respekt for arkitekt Michael Gottlieb Bindesbølls markante bygningsværk - lægger Snedkernes Efterårsudstilling i år vægt på den skulpturelle form uden for meget farvelarm. For museet skal have lov til at vise sig fra sin bedste side, og de skulpturelle møbler ligeså.

Snedkernes Efterårsudstilling glæder sig til igen i år at vise, hvad foreningens designere og producenter sammen har begået af innovative genistreger. Årets skulpturelle tema er nok et af foreningens mest fagligt udfordrende til dato, og der er blevet arbejdet intenst på at løse ovenstående krav: at få funktionalitet, komfort og håndværk til at gå op i en højere skulpturel og æstetisk helhed. Se, hvad årets gæsteudstillere, designere og producenter sammen har skabt af nytænkende skulpturelle møbeleksperimenter, når 41 fabulerende prototyper folder sig ud i museets sale til november.

Fordi et møbel ikke bare er en skulptur
Fordi en skulptur ikke bare er et møbel
Fordi faglighed, udholdenhed og dygtighed er SE's kerne.

Glæd dig - det gør vi!

Det skulpturelle møbel 2012

Udstillingen